24-uurs methode
Do’s and dont’s
Dit mag je eten
Uitleg
Tips
Voordelen
Producten

24-uurs methode ondersteunende producten

Klik hier naast om een video te bekijken en meer te weten te komen over de producten die je kunnen ondersteunen bij het 24-uurs methode.

https://voldafar.nl/wp-content/uploads/2023/09/ruth-georgiev-Q4CLQ1BDybU-unsplash-scaled-e1695204315475-768x512.jpg

Do’s and Don’ts

Do’s

 • Drink voldoende water en calorievrije dranken om gehydrateerd te blijven tijdens de vastendag.
 • Eet voedzame en gezonde voeding tijdens de eetdagen om ervoor te zorgen dat je lichaam alle nodige voedingsstoffen krijgt.
 • Probeer je vastendagen te plannen op dagen waarop je niet veel fysieke activiteit hebt gepland.
 • Bouw het vasten langzaam op. Begin met een vastenduur van 12-16 uur en bouw het langzaam op tot een volledige vastendag.

 

Don’ts

 • Ga niet overboord met ongezond eten tijdens de eetdagen om te compenseren voor de vastendag.
 • Eet geen grote maaltijden vlak voordat je begint met vasten. Dit kan ervoor zorgen dat je je ongemakkelijk voelt tijdens de vastendag.
 • Forceer jezelf niet om door te gaan met vasten als je je zwak of ziek voelt. Stop het vasten en probeer het later opnieuw.
https://voldafar.nl/wp-content/uploads/2023/09/margaret-jaszowska-Pj7Yf6Etb0A-unsplash-768x1152.jpg

Dit mag je eten

Op de niet vasten dagen is het belangrijk om gezonde voeding te eten en niet te veel te compenseren voor de vastendagen. Het is raadzaam om voedingsmiddelen te kiezen die rijk zijn aan voedingsstoffen en laag in calorieën, zodat je nog steeds caloriearm eet. Enkele voorbeelden van gezonde voeding die je kunt eten tijdens de niet vasten dagen zijn:

 • Magere eiwitten zoals kip, vis, mager rundvlees en tofu
 • Groenten zoals broccoli, spinazie, wortelen en paprika
 • Fruit zoals appels, bessen, sinaasappels en grapefruit
 • Volkoren granen zoals bruine rijst, quinoa, volkoren brood en volkoren pasta
 • Peulvruchten zoals linzen, bonen en kikkererwten
 • Noten en zaden zoals amandelen, chia-zaden en lijnzaad

Het is ook belangrijk om voldoende water te drinken en te vermijden om te veel suikerhoudende dranken of alcohol te consumeren. Het is niet nodig om jezelf te beperken tot een strikt dieet, maar het is belangrijk om je te richten op gezonde, voedzame voeding om optimale resultaten te behalen.

“24 uur volle focus op mijn gezondheid, dat geeft me de kracht voor de hele week.” – Sophie, 32

https://voldafar.nl/wp-content/uploads/2023/09/leigh-skomal-kMEeK6-Zu2Q-unsplash-768x579.jpg

Uitleg

De 24-uursmethode is een vorm van intermitterend vasten waarbij je een volledige dag vasten afwisselt met een dag waarop je normaal eet. Het idee achter deze methode is dat je lichaam tijdens de vastendag de kans krijgt om te herstellen en te ontgiften, terwijl je op de normale eetdag je lichaam voorziet van voedingsstoffen en energie.

Tijdens de vastendag mag je geen calorieën consumeren, wat betekent dat je gedurende 24 uur je calorie-inname beperkt tot nul. Het is belangrijk om te onthouden dat het drinken van water, kruidenthee en zwarte koffie wel is toegestaan tijdens de vastendag.

Om de 24-uursmethode te volgen, kun je ervoor kiezen om de vastendag op een dag te plannen waarop je minder actief bent. Veel mensen vinden het gemakkelijker om op een werkdag te vasten, omdat ze dan minder snel worden verleid tot het eten van snacks en maaltijden.

https://voldafar.nl/wp-content/uploads/2023/06/ola-mishchenko-VRB1LJoTZ6w-unsplash-768x509.jpg

Tips

Om de 24-uursmethode te volgen, kun je ervoor kiezen om de vastendag op een dag te plannen waarop je minder actief bent. Veel mensen vinden het gemakkelijker om op een werkdag te vasten, omdat ze dan minder snel worden verleid tot het eten van snacks en maaltijden.

Tijdens de eetdag is het belangrijk om voedzame, gezonde voedingsmiddelen te kiezen om ervoor te zorgen dat je lichaam de juiste voedingsstoffen binnenkrijgt. Het is ook belangrijk om voldoende water te drinken om gehydrateerd te blijven.

https://voldafar.nl/wp-content/uploads/2023/06/conscious-design-I4e1cY1I0FQ-unsplash-768x511.jpg

Voordelen

Het volgen van de 24-uursmethode kan leiden tot gewichtsverlies, omdat je minder calorieën consumeert dan normaal. Het kan ook leiden tot andere gezondheidsvoordelen, zoals het verlagen van het risico op bepaalde ziekten en het verbeteren van de insulinegevoeligheid.

Het is echter belangrijk om te onthouden dat vasten niet geschikt is voor iedereen en dat je altijd met je huisarts moet overleggen voordat je begint met een vastendieet.

Andere intermitterend vasten diëten